Προγνωστικά στοιχήματος: παίξε σαν επαγγελματίας

Ποια είναι η θεωρία που κρύβεται πίσω από τους πετυχημένους επαγγελματίες παίκτες στοιχήματος? Σου παρουσιάζουμε εδώ την έρευνα που κάναμε.

Πριν ξεκινήσουμε την έρευνά μας, υποθέταμε ότι οι επαγγελματίες παίκτες ήξεραν κάτι που δεν ξέραμε οι υπόλοιποι, πιστεύαμε ότι είχαν μεγάλους νικητές με υψηλές πιθανότητες ή ότι είχαν εμπιστευτικές πληροφορίες ή απλώς είχαν τύχη. Πόσο λάθος είχαμε…

Αφού περάσαμε πολλές ώρες μαζί με αυτούς τους ανθρώπους, τους ερευνήσαμε και ανακαλύψαμε ακριβώς τι έκαναν για να έχουν σταθερά κέρδη από τα στοιχήματα ποδοσφαίρου. Έκπληκτοι βρήκαμε ποια είναι η απάντηση. Επιτρέψτε μας να σας ρωτήσουμε το εξής……

Εάν στοιχηματίζετε  10 ευρώ κάθε Σάββατο θα πηγαίνατε στο πρακτορείο της γειτονιάς σας για να βάλετε 10 ευρώ στον Παναθηναϊκό για να κερδίσετε το 1/6; Αυτό σημαίνει ότι θα κερδίζατε  1,67 ευρώ. Θα το κάνατε? ΟΧΙ, λογικά. Το ποσό αυτό δεν φτάνει ούτε για να αγοράσετε μια μπίρα. Πιθανότατα δεν θα περνούσε καν από το μυαλό σας να κάνατε κάτι τέτοιο.

Αλλά αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάνουν οι επαγγελματίες παίκτες και είναι αυτό που κάναμε όλη την περασμένη σεζόν, ωστόσο, με πολύ υψηλότερα πονταρίσματα από 10 ευρώ.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Κάθε Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν αρκετές ομάδες που θα πιάνουν κάπου μεταξύ 1/7 και 4/6, και το 99% των παικτών θα τους απορρίψει αμέσως. Πολύ λίγοι θα σκεφτούν το ενδεχόμενο να τις υποστηρίξουν τελείως και αυτό κάνει τον bookie πολύ ευτυχισμένο, επειδή γνωρίζει ότι υπάρχουν ορισμένες ομάδες που έχουν σχεδόν συγκεκριμένες πιθανότητες να κερδίσουν και πολύ λίγοι άνθρωποι πρόκειται να ποντάρουν σε αυτές, στην πραγματικότητα οι περισσότεροι θα ποντάρουν εναντίον τους, με την ελπίδα να φέρουν ένα αποτέλεσμα σοκ και εκεί το μικρό ποσό που πόνταραν να τους φέρει μεγάλα κέρδη, αλλά τελικά πολύ σπάνια αυτό συμβαίνει.

Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά πρέπει να δείτε τον εαυτό σας με διαφορετικό βλέμμα από τώρα και στο εξής, εάν θέλετε να αρχίσετε να κερδίζετε σταθερά κέρδη από τα προγνωστικά στοιχήματος ποδοσφαίρου. Όπως ακριβώς και οι επαγγελματίες του στοιχήματος, τα 2 πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να στοιχηματίσετε ‘και ποντάρετε σε τέτοιες αποδόσεις. (Εκτός αν υπάρχει πολύ καλή αξία που πρέπει να έχει, την οποία θα εξηγήσω αργότερα) Απλό!

Βασικά δεν είναι τόσο απλό, αυτό είναι μόνο το μισό. Αν απλά πήγες στο στοίχημα για τυχαίες αποδόσεις τότε θα βρεθείς γρήγορα σε πτώχευση. Υπάρχουν ορισμένες ομάδες και ορισμένοι τρόποι με τους οποίους επιλέγουμε τα στοιχήματά μας κάθε εβδομάδα. Αν στοιχηματίζετε σε προγνωστικά ποδόσφαιρου ήδη θα ξέρετε ότι υπάρχουν αυτό που αποκαλώ «καυτές» ομάδες …

Ποιες είναι αυτές? Αυτές είναι οι ομάδες που ξεπερνούν τις υπόλοιπες και αναμένεται να κερδίζουν κάθε εβδομάδα, παρόλο που γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν και είμαστε έκπληκτοι όταν δεν κερδίζουν. Οι ομάδες για τις οποίες μιλάμε είναι για παράδειγμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ίντερ, κ.α.

Και δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτές είναι οι ομάδες με πολύ χαμηλές πιθανότητες, αλλά είναι στην πραγματικότητα τόσο χαμηλές;

Για παράδειγμα, για ένα μέσο παίκτη η απόδοση 1/6 αν η Ιντερ νικήσει την Ρόμα στη έδρα της  να φαίνεται πολύ μικρή και να μη βλέπει καθόλου αξία σε αυτή. Από την άλλη ο επαγγελματίας παίκτης που ξέρει ότι η Τσέλσι είναι σε καλή κατάσταση, έχει το πλεονέκτημα έδρας, δεν έχει δεχτεί γκολ σε 3 αγώνες και παίζει με την ομάδα της Ρόμα που είναι πολύ κακή και έχει μόλις επιστρέψει από έναν πρόσφατο Ευρωπαϊκό αγώνα , ίσως σκεφτεί ότι αυτό είναι ένα πολύ καλό στοίχημα, και ότι αυτό το στοίχημα πιθανότατα θα κερδίσει 19 στις 20 φορές. Βάζει 500  ευρώ και περιμένει να κερδίσει κέρδος 83.

Εντάξει, αλλά δεν έχω 500 ευρώ για να στοιχηματίσω σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα.

Μην ανησυχείτε, θα δούμε πως μπορείτε να πετύχετε κέρδος και με μικρότερα πονταρίσματα σε επόμενα άρθρα.